Over

Evert-Jan Ouweneel (1972) is cultuurfilosoof met een jarenlange ervaring in het beschrijven van grote maatschappelijke ontwikkelingen. Zijn dagseminars over 5000 jaar wereldgeschiedenis, 5000 jaar spiritualiteit, China, Europa, menselijke waarden, wereldmachten en wereldkwesties hebben inmiddels een groot publiek bereikt. Als cultuurfilosoof gaat Evert-Jans interesse vooral uit naar de ‘logica’ achter gebeurtenissen en naar de grote verbanden die maken dat u door de bomen het bos weer ziet.

Evert-Jan Ouweneel bekleedt een internationale functie binnen World Vision International, een hulp- en ontwikkelingsorganisatie in bijna 100 landen, die met 45.000 medewerkers en een budget van ruim 2,5 miljard dollar 100 miljoen mensen bereikt. Zijn functie vereist dat hij de wereld over reist en zich verdiept in een grote verscheidenheid aan culturen en maatschappelijke kwesties. Als geen ander weet hij hoezeer alles op deze planeet inmiddels met elkaar samenhangt en hoe belangrijk het is om óók op de hoogte te zijn van dat wat zich aan de andere kant van de aardbol afspeelt.

De afgelopen jaren vatte Evert-Jan Ouweneel in één dag de wereldgeschiedenis samen voor het diplomatenklasje van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook adviseerde hij herhaaldelijk het Ministerie van Landbouw over de huidige ontwikkelingen in China. Evert-Jan verzorgt regelmatig HOVO en Studium Generale lezingen binnen de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit van Tilburg. Ook is Evert-Jan te vinden in Theater Figi in Zeist, waar hij onder meer de wereldgeschiedenis in één avond samenvat! Evert-Jan Ouweneel is een gepassioneerd verteller. Zijn bevlogen wijze van presenteren verzekert u van non-stop participatie en fascinatie!

Elders op deze website staat een overzicht van de seminars en lezingen die Evert-Jan binnenkort verzorgt. Maar neemt u gerust ook persoonlijk contact op. Email: info@evertjanouweneel.nl. Telefoon: 035-5445397.

Hieronder een overzicht van organisaties waarmee Evert-Jan in de afgelopen jaren samenwerkte: